მაკარონი კარბონარა
ინგედიენტები
- ერთი სუფრის კოვზი ზეითნის ზეთი ან უმარილო კარაქი.
- 250 გრამი ბეკონი დაჭრილი პატარა კუბიკებად.
- 1-2 კბილი დაბლენერებული ნიორი.
- 3-4 კვერცხი.
- 1 ჭიქა გახეხილი ყველი (პარმეზანი).
- 450-500 გრამი მაკარონი.
- მარილი და პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი
- ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ მარილი.
- სანამ წყალი ადუღდება დიდ ქვაბში გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი ან კარაქი და ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ბეკონი. მოვამზადოთ საშუალო ცეცხლზე.
- პატარა თასში ავთქვიფოთ კვერცხი და შევურიოთ ყველის ნახევარი.
- წყლის ადუღების შემდეგ ჩავყაროთ მაკარონი და მოვხარშოთ.
- როდესაც მაკარონი იქნება ჯერ კიდევ ოდნავ მაგარი გადავიტანოთ თასში.
- დავუმატოთ ათქვეფილი კვერცხი ყვლით და სწრაფად ავურიოთ ასევე მარილი გემოვნებით და ცოტა წყალი რომ არ გაშრეს მაკარონი. შეგიძლიათ მოაყაროთ ახლად დაჭრილი ოხრახუში.