მაკარონი კარბონარა

ინგედიენტები

  • ერთი სუფრის კოვზი ზეითნის ზეთი ან უმარილო კარაქი.
  • 250 გრამი ბეკონი დაჭრილი პატარა კუბიკებად.
  • 1-2 კბილი დაბლენერებული ნიორი.
  • 3-4 კვერცხი.
  • 1 ჭიქა გახეხილი ყველი  (პარმეზანი).
  • 450-500 გრამი მაკარონი.
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით.

მომზადების წესი

  1. ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ მარილი.
  2. სანამ წყალი ადუღდება დიდ ქვაბში გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი ან კარაქი და ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ბეკონი. მოვამზადოთ საშუალო ცეცხლზე.
  3. პატარა თასში ავთქვიფოთ კვერცხი და შევურიოთ ყველის ნახევარი.
  4. წყლის ადუღების შემდეგ ჩავყაროთ მაკარონი და მოვხარშოთ.
  5. როდესაც მაკარონი იქნება ჯერ კიდევ ოდნავ მაგარი გადავიტანოთ თასში.
  6. დავუმატოთ ათქვეფილი კვერცხი ყვლით და სწრაფად ავურიოთ ასევე მარილი გემოვნებით და ცოტა წყალი რომ არ გაშრეს მაკარონი. შეგიძლიათ მოაყაროთ ახლად დაჭრილი ოხრახუში.