ქათმის პიკატა

ინგრენდიენტები

  • 250-500 გრამი ქათმის მკერდი ან 4-8 ქათმის კოტლეტი.
  • 1/2 ჭიქა ფქვილი.
  • 1/4 ჩაის კოვზი კოშერის მარილი.
  • დაფქვილი შვი წიწაკა.
  • 3 სუფრის კოვზი გახეხილი პარმეზანის ყველი.
  • 4 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი.
  • 4 სუფრის კოვზი კარაქი.
  • 1/2 ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო.
  • 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი (ახალი).
  • 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ოხრახუში.
  • 1/4 ჭიქა კაპერსი.

მომზადების წესი

  • ქათმის მკერდი გაჭერით ჰორიზონტალურად და თუ დიდი ნაწილებია შეგიძ₾იად გაყოთ ორ ნაწილად. თუ ქათმის ნაჭერი ზედმეტად სქელი იქნება გააბრტყელეთ ის ხორცის ჩაქუჩით.
  • ავურიოთ ფქვილი პილპილი გახეხილი პარმეზანი და მარილი ერთად. გავრეცხოთ ქათმის ნაჭერი და ამოვავლოთ ამნარევშ.
  • საშუალო ცეცხლზე შევაცხელოთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი და ზეითუნის ზეთი. ქათმის ნაჭრები (ნახევარი) მოვათვსოთ ტაფაზედ ა მოვამზადოთ ისე რომ არ დავაფაროთ თავსახური. თითო მხარეს ვწვათ 3 წუთი შემდეგ ამოვიღოთ თეფშზე და შევწვათ იგივე წესით მეორე ნახევარი.
  • ტაფაზე დავამატოთ თერთრი რვინო, ლიმონის წვენი კაპრესი.
  • ავთქვიფოთ დარჩენილი 2 სუფრის კარაქი ქათმის ნაჭრები მოვათვსოთ თეფშზე და მოვასხათ მომზადებული სოუსი.