ქათმის პიკატა
ინგრენდიენტები
- 250-500 გრამი ქათმის მკერდი ან 4-8 ქათმის კოტლეტი.
- 1/2 ჭიქა ფქვილი.
- 1/4 ჩაის კოვზი კოშერის მარილი.
- დაფქვილი შვი წიწაკა.
- 3 სუფრის კოვზი გახეხილი პარმეზანის ყველი.
- 4 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი.
- 4 სუფრის კოვზი კარაქი.
- 1/2 ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო.
- 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი (ახალი).
- 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ოხრახუში.
- 1/4 ჭიქა კაპერსი.
მომზადების წესი
- ქათმის მკერდი გაჭერით ჰორიზონტალურად და თუ დიდი ნაწილებია შეგიძ₾იად გაყოთ ორ ნაწილად. თუ ქათმის ნაჭერი ზედმეტად სქელი იქნება გააბრტყელეთ ის ხორცის ჩაქუჩით.
- ავურიოთ ფქვილი პილპილი გახეხილი პარმეზანი და მარილი ერთად. გავრეცხოთ ქათმის ნაჭერი და ამოვავლოთ ამნარევშ.
- საშუალო ცეცხლზე შევაცხელოთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი და ზეითუნის ზეთი. ქათმის ნაჭრები (ნახევარი) მოვათვსოთ ტაფაზედ ა მოვამზადოთ ისე რომ არ დავაფაროთ თავსახური. თითო მხარეს ვწვათ 3 წუთი შემდეგ ამოვიღოთ თეფშზე და შევწვათ იგივე წესით მეორე ნახევარი.
- ტაფაზე დავამატოთ თერთრი რვინო, ლიმონის წვენი კაპრესი.
- ავთქვიფოთ დარჩენილი 2 სუფრის კარაქი ქათმის ნაჭრები მოვათვსოთ თეფშზე და მოვასხათ მომზადებული სოუსი.