შემწვარი პომიდორი

  • ორი მყარი მწიფე პომიდორი (არა გადამწიფებული რომ გაჭირსას არ დაიშალოს).
  • ზეითუნის ზეთი.
  • მარილი.
  • ახლად დაფქვილი პილპილი.
  • თხლად დაჭრილი 4 რეჰანის ფოთოლი.

მომზადების წესი

  • გავჭრათ პომიდორი და მოვაშოროთ თესლები და რბილი ნაწილი. მიუხედავად იმისა რომ პომიდვრის რბილი ნაწილი არომატულია მისი არომატი შეწვისას მაინც დაიკარგება.
  • გავაცხელოთ გრილი გავჭრათ პომიდორი შუაზე გაჭრილ მხარეს დავასხათ ზეითუნის ზეთი დავაყაროთ პილპილი და მარილი. დავდთ პომინდორი ცხელ გრილზე გაჭრილი მხარით და დავაფაროთ. გავაჩეროთ 4 წუთი. (2 ჭუთის შემდეგ შეამოწმეთ).
  • მოვათავსოთ თეფშზე. (გაჭრილი მხარე ზემოთ) მოვასხათ ზეითუნის ზეთი მოვაყაროთ მარილი ფილპილი და წვრილად დაჭრილი რეჰანი.